Mer om mig

Lia Lundberg


Hej, vad fantastiskt roligt att du ville kika in på denna sida.

Mitt namn är Lia och jag har äntligen fått börja leva i min dröm. Otroligt tacksam & fortfarande i behov att nypa mig i armen..


Jag har så länge jag kan minnas skapat berättelser i mitt huvud, ritat serier och försvunnit så lätt i fantasivärlden och kreativitet. Det har varit en fantastisk värld, en trygg värld när den jordliga världen blivit för mycket.


När jag skriver känns det som att jag lägger gasen i botten och sedan försvinner in i skapande. Jag glömmer lätt tid och rutiner då. Men jag känner mig ändå allra mest som mig själv när jag får vara i min kreativa bubbla. Jag stänger av alla tankar och krav och bara låter berättelsen skapas av sig själv. Mina kinder blir rosiga och jag känner mig som en strålande sol..haha


Jag är högkänslig och fick veta det vid ca 23 års ålder. Efter det var det som en berg & dalbana av känslor. helt plötsligt var jag inte trött, blyg och tråkig.. vilket jag själv gick i tron om att jag var. Helt plötsligt var jag precis som jag skulle vara. Analyserande, inkännande, kreativ och precis så där underbart känslig & skör.


Jag vill göra min del för att sprida kärlek på denna jord! Jag vill genom mitt skrivande & genom min roll som hälsopedagog - sprida kärlek & vänlighet, uppmuntra till skapande & att följa våra största drömmar.

Varför jag valt att skriva om högkänslighet


Benämningen högkänslighet är fortfarande ett ganska tyst ämne. Tystare än vad jag tycker att det ska vara! 15- 20 % av befolkningen är högkänsliga men fortfarande många utan vetskap om detta. För mig har det hjälpt otroligt mycket att få denna kunskap om ämnet och jag vill att fler ska få lära sig om personlighetsbeskrivningen tidigare i sitt liv!


Ju tidigare vi vet om den, ju tidigare kan vi hitta acceptans till vår känslighet och förstå våra känslor.


Därför har jag skrivit barnböcker om ämnet. Barnböcker där ämnet lyfts lite försiktigt för att vi lättare ska kunna prata om det. Så att vi lättare ska kunna nå ut med ämnet och för att barnen ska få igenkänning.


Att vara högkänslig innebär även att man måste hitta sin egna väg och sitt levnadssätt i detta samhälle, då det inte är anpassat för en HSP.


Högkänslighet är något otroligt vackert, bara vi låter våra HSP få leva i det, att de får vara precis som de är.


Vi behövs alla på vår jord - hårdhudad som hudlös, känsomässig som lugn, praktisk som teoretiker.

Alla vi kompleterar varandra om vi får vara i vår energi.

Hälsopedagog


Denna del är något som de omkring mig nog sett som en rätt ny del. Mitt intresse för hälsa. Men egentligen har de alltid funnits med mig. Jag har växt upp med föräldrar som båda är väldigt intresserade av alternativ hälsa. såsom hälsokoster, antroposofin, göra eget osv.


Vid ca 23 års ålder började jag rikta in mig mer och mer på peronlig utveckling, kortare kurser inom hälsa, andlighet och vad det egentligen var som min kropp mådde bra av.


år 2016-2017 flyttade jag ca 80 mil hemmifrån till Norrland. Där pluggade jag Hälsopedagog och mitt intresse för hälsa visade sig från sin sanna sida. Där var jag, den personen som jag någonstans fantaserat om att bli.

Jag valde att stanna i Norrland och flyttade snart till Umeå med min kärlek. Sedan maj 2017 har jag jobbat på en hälsokost, vid namn Hälsokraft, i centrum.


De ämnena jag kommer att fokusera på som hälsopedagog är:


- Högkänslighet

- Healing ( gått Reiki 1 samt liknade kurser)

- Massage ( utb inom klassisk massage)

- Yoga (utb yogainstruktör)

- så småning om även samtal & stöttning.


Jag tar emot för behandlingar med Massage/healing i vårt massagerum hemma hos oss. Vilket är fantastiskt roligt! För bokning och mer info gå till: